Pharmacy Dilemma; Pediatric Vaccination Clinic; COVID-19 Case Update; Get Your Cookie Dough; Water Safe to Drink – Coast Radio – Florence Oregon News

Apotheek dilemma

Als u heeft geprobeerd een recept bij een plaatselijke apotheek te vullen, heeft u waarschijnlijk te maken gehad met lange wachttijden en wisselende openingstijden. Een situatie die niet snel zal veranderen. Zelfs vóór de verkoop en sluiting van de Bi-Mart-apotheek waren personeelsproblemen een punt van zorg. Rite-Aid-apotheek heeft gebruik gemaakt van apothekers uit haar personeelsbestand, maar tekorten langs de kust maken het aantal uren beperkt. Diana Pimlott, directeur van Apotheekoperaties in het Peace Harbor-ziekenhuis, maakt zich zorgen om patiënten in de omgeving van Florence.

https://kcfmradio.com/wp-content/uploads/2021/11/pimlott-1.mp3

“Dit is een zeer ernstige situatie. het heeft invloed op het vermogen van onze patiënten om tijdig nieuwe recepten en receptnavullingen te verkrijgen.”

Pimlott zegt dat de werkdruk op de plaatselijke apotheken in veel gevallen is verdubbeld, omdat patiënten zich haasten om recepten naar een nieuw verkooppunt te verplaatsen en soms zelfs meerdere keren op één dag veranderen.

https://kcfmradio.com/wp-content/uploads/2021/11/pimlott-2.mp3

“Frustratie en alleen een algemene onzekerheid over de situatie hebben patiënten in onze gemeenschap ertoe aangezet om een ​​ongekend aantal receptoverdrachten aan te vragen.”

Pimlott zegt dat hoewel de Peace Harbor-apotheek momenteel geen verkooppunt voor recepten is, ze hoopt dat dat ergens op de weg zal veranderen.

Kliniek voor kindervaccinatie

Op zaterdag 4 december is er in Florence nog een pediatrische vaccinatiekliniek gepland. Dit wordt geen door Lane County gesponsorde kliniek, maar een ziekenhuis van Peace Harbor. Operationeel directeur Cheri Payne zegt dat de kliniek injecties zal geven voor de 5-11-jarige patiënt. Payne zegt dat de oudere mensen nog steeds een open kans hebben.

https://kcfmradio.com/wp-content/uploads/2021/11/payne-1.mp3

“mensen van 18 jaar en ouder doen we nog steeds elke woensdag, we hebben inloopmogelijkheden en wanneer u uw providers bezoekt voor afspraken, kunt u verzoeken om aan dat schema te worden toegevoegd.”

Payne zegt dat ze voldoende voorraad Moderna-vaccins hebben voor de groep van 18 jaar en ouder.

Update van COVID-19-zaak

COVID-19-gevallen in Florence zijn altijd 785 met de toevoeging van 4 nieuwe gevallen gisteren, wat het aantal gevallen in de afgelopen twee weken op 43 brengt. Lane County meldde gisteren 67 nieuwe gevallen als onderdeel van Oregon’s 862 gevallen. De OHA meldde gisteren nog eens 50 doden. OHA-directeur Patrick Allen zegt dat er sinds de laatste Thanksgiving meer dan 4000 Oregonians zijn overleden. Allen zegt dat de beste manier om zulke getallen niet te herhalen, is om je te laten vaccineren. Terwijl het aantal wekelijkse sterfgevallen is gestegen, blijft het aantal ziekenhuisopnames dalen. Afgelopen week waren er 88 ziekenhuisopnames minder.

Haal je koekjesdeeg

Een groot voordeel van de naderende feestdagen zijn de lekkernijen die ermee gepaard gaan en dit jaar brengt de Interact Club op Siuslaw High School de Yumm mee naar huis met de mogelijkheid om een ​​bak koekjesdeeg te kopen. De Interact Club verkoopt kuipjes met chocoladeschilfers, pindakaas, melasse, gember en havermoutrozijnen. Al het deeg is klaar om te bakken en de opbrengst gaat naar de gemeenschaps- en internationale serviceprojecten van Interact Clubs. U kunt rechtstreeks bestellen bij een lid van de Interact-club of door Bob Teter te e-mailen op bob.teter@gmail.com. De kosten zijn slechts 20 $.

Water veilig om te drinken

Na een week van droge tanks en water koken merkt het waterdistrict Mapleton zijn klanten op dat het water nu veilig is om te drinken. Het district leed aan een catastrofale storing van zijn filtratiesysteem als gevolg van sediment dat de filters verstopte en ze waren niet in staat om hun tanks te vullen. Het water stroomt nu al een aantal dagen en gisteren is alles helder.

Comments are closed.