Personality: Tonie Stevens | Richmond Free Press

Huisdieren zijn net zo kwetsbaar voor ziekte en kanker als elk levend wezen, en Tonie Stevens werkt eraan om het publiek meer bewust te maken van kanker en behandeling bij huisdieren.

De inwoner van Loudoun County is mede-oprichter en bestuursvoorzitter van FETCH a Cure. FETCH staat voor Voortgezette Educatie en Behandeling voor Companion Health. De organisatie wil de kwaliteit van leven van huisdieren helpen verbeteren.

“Laten we eerlijk zijn: huisdieren gingen van het boerenerf, naar de veranda, naar de bank, naar onze bedden”, zegt mevrouw Stevens. “Het zijn onze kinderen, onze broers en zussen, onze beste vrienden. Naarmate de levensomstandigheden van huisdieren verbeterden, nam ook hun levensverwachting toe. En net als bij mensen, hoe langer het leven, hoe meer kwalen zullen worden ervaren.

“Wat zou je niet doen om het leven van een familielid te verlengen?”

Mevr. Stevens begon samen met Mike Holland en Ryan Traylor om in 2006 FETCH a Cure te starten nadat bij het huisdier van meneer Holland de diagnose nasaal osteosarcoom was gesteld. Er was weinig informatie beschikbaar over de toestand, en wat meneer Holland kon vinden, vond hij moeilijk te begrijpen. Zijn huisdier kreeg nog maar twee maanden te leven, maar leefde nog twee jaar toen hij met verschillende behandelingen hielp de ziekte te bestrijden.

FETCH begon toen, en gaat nog steeds door, als een hulpmiddel voor eigenaren van gezelschapsdieren als het gaat om bewustwording en behandeling van kanker bij huisdieren. Het doel, volgens mevrouw Stevens, is “ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot adequate informatie en financiën om de juiste beslissing te nemen voor hun huisdier en gezinssituatie.”

“Onze visie is een gemeenschap waar niemand een keuze voor de gezondheid van hun huisdier wordt ontzegd vanwege een gebrek aan opties, opleiding of financiering”, zegt mevrouw Stevens.

Om dit doel te bereiken, werkt FETCH a Cure aan het vergroten van het bewustzijn en de preventie van kanker bij huisdieren door te pleiten voor jaarlijkse welzijnsbezoeken aan huisdieren en het screenen van knobbels en bultjes om kanker en andere ziekten uit te sluiten.

De organisatie organiseert ook twee maandelijkse steungroepen voor eigenaren van gezelschapsdieren die zorgen voor dieren met kanker en voor degenen die huisdieren hebben verloren.

Via het Companions in Crisis-programma biedt FETCH ook financiële hulp aan gezinnen die de kosten van behandelingen tegen kanker bij huisdieren niet aankunnen, evenals toegang tot behandeling via hun oncologisch centrum voor huisdieren in Henrico County.

FETCH heeft ook Pixie’s Pen Pals, een programma dat een tweede kans biedt om honden en gevangenen in gevangenissen in Virginia te redden. De gevangenen leren verantwoordelijkheid en andere vaardigheden door de honden te helpen socialiseren en te trainen om ze voor te bereiden op adoptie in een nieuw huis. Het wordt een nieuwe start voor de gevangenen en de huisdieren.

Haar werk heeft een diepe, persoonlijke betekenis voor mevrouw Stevens, die momenteel twee ‘pelskinderen’ heeft, zoals ze ze noemt, Pumpkin, een Staffordshire-bulterriër, en River, een Amerikaanse pitbull. Ze noemt het opvoeden van hen, evenals twee huisdieren die ze heeft verloren, als een belangrijk onderdeel van haar leven en ontwikkeling als persoon.

“Mijn hond Bailey heeft me het meest beïnvloed”, zegt mevrouw Stevens. “Ik had haar 17 jaar en ze was mijn eerste hond. Ik wist daarvoor nooit hoe ik voor een andere levende ziel moest zorgen. Ze leerde me verantwoordelijkheid en onvoorwaardelijke liefde.”

FETCH a Cure is slechts enkele dagen verwijderd van het kenmerkende fondsenwervende evenement, Pets On Parade Benefit & Auction, waarvan de opbrengst het Companions in Crisis-programma ondersteunt.

Het 13e jaarlijkse evenement wordt gehouden op vrijdag 5 november van 18.00 tot 22.00 uur op Main Street Station, 1500 E. Main St. in Shockoe Bottom.

Honden zijn welkom op het evenement en kunnen worden gekleed “op elke manier waarop ze zichzelf willen uiten – een mooie riem of vlinderdas, hoela-rok of hun favoriete westerse bandana”, zegt mevrouw Stevens. “Overlevenden van huisdierenkanker worden aangemoedigd om iets te dragen waarmee we hun moed en prestatie kunnen vieren.”

Naast harige gasten zal het evenement ook eten, cocktails en stille en live veilingen bevatten. Tickets en details zijn beschikbaar op de website van de organisatie: fetchacure.org

“Als we een huisdierfamilie hoop kunnen bieden, zijn we succesvol”, zegt mevrouw Stevens. ‘Als het twee weken, twee maanden, twee jaar is, is elk van die getallen gelijk aan succes. Het geschenk van tijd is kostbaar.”

Maak kennis met een enthousiaste pleitbezorger voor onderwijs en behandeling voor de gezondheid van huisdieren en de persoonlijkheid van deze week, Tonie Stevens:

Nr. 1 vrijwilligersfunctie: Mede-oprichter en bestuursvoorzitter van FETCH a Cure.

Bezigheid: Accountmanager, verkoop.

Datum en plaats van geboorte: Juni 1968 in Loudoun County.

Waar ik nu woon: Richmond.

Opleiding: Bachelor in beeldende kunst, Virginia Commonwealth University.

Familie: Ik woon samen met mijn pelskinderen, Pumpkin, 12, en River, 5. Ik ben de jongste dochter van een alleenstaande moeder. Mijn oudere zus woont in Texas, en ik ben de tante van twee neven en een nicht. Twee van mijn pelskinderen zijn geslaagd, Bailey, 17 jaar oud, en Bernard, 4 jaar oud.

FETCH a Cure is: Een 501(c)(3) non-profitorganisatie. FETCH staat voor Voortgezette Educatie en Behandeling voor Companion Health.

FETCH a Cure’s missie: Om de kwaliteit van leven van onze huisdieren te verbeteren door samen te werken met eigenaren van gezelschapsdieren en de veterinaire gemeenschap om de bewustwording, educatie en behandeling van huisdierkanker te vergroten. Onze visie is een gemeenschap waar niemand een keuze voor de gezondheid van hun huisdier wordt ontzegd vanwege een gebrek aan opties, opleiding of financiering.

Nummer 1 doel als mede-oprichter en bestuursvoorzitter: Wees de bron voor het bewustzijn van huisdierkanker en ondersteun huisdierfamilies door middel van behandelingsopties voor huisdierkanker; ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot adequate informatie en financiën om de juiste beslissing te nemen voor hun huisdier en gezinssituatie.

Hoe FETCH a Cure dit doel zal bereiken: Door het bewustzijn en de preventie van kanker bij huisdieren te vergroten door middel van screening op klontjes en stoten en educatief materiaal; het verstrekken van gratis permanente educatie aan de veterinaire gemeenschap rond oncologie en andere zich ontwikkelende behandelingen voor kanker bij huisdieren; het verstrekken van financiële hulp aan gezinnen om behandelingen tegen kanker bij huisdieren te verzekeren; en het bieden van toegang tot behandelingen door een oncologisch centrum voor huisdieren hier in Centraal Virginia te ondersteunen.

Bewustwording van huisdierkanker is: De vroege waarschuwingssignalen van kanker bij huisdieren kennen en deelnemen aan de gezondheid van uw huisdieren door jaarlijkse wellnessbezoeken en screening op knobbels en bulten met een dierenarts te plannen. Vroege detectie kan het verschil maken in behandelingsopties. Een lijst met tips voor het voorkomen van kanker bij huisdieren en vroege waarschuwingssignalen is te vinden op onze website op fetchacure.org.

Gemiddelde kosten van kankerbehandeling voor huisdieren: Varieert sterk op basis van zoveel factoren, maar meer dan $ 2.000, afhankelijk van het type, stadium en leeftijd en toestand van het huisdier. Sommige behandelprotocollen vereisen meer bezoeken dan andere.

Succespercentage van huisdieren die kanker verslaan: we meten succes in hoop. Als we een gezin met huisdieren hoop kunnen bieden, zijn we succesvol. Of het nu twee weken, twee maanden of twee jaar is, elk van die getallen is gelijk aan succes. Het geschenk van tijd is kostbaar.

Huisdierenverzekering en kanker: Sommige huisdierenverzekeraars dekken kanker bij huisdieren. Het is de moeite waard om er naar te kijken. Verzekering kan echt helpen, vooral wanneer de behandeling uitgebreid en langdurig is.

Ondersteuning bij kanker bij huisdieren is nodig omdat: Laten we eerlijk zijn: huisdieren gingen van het boerenerf, naar de veranda, naar de bank, naar onze bedden. Het zijn onze kinderen, onze broers en zussen, onze beste vrienden. Naarmate de levensomstandigheden van huisdieren verbeterden, nam ook hun levensverwachting toe. En net als bij mensen, hoe langer het leven, hoe meer kwalen er zullen worden ervaren. Wat zou je niet doen om het leven van een familielid te verlengen?

Hoe mensen betrokken kunnen raken bij FETCH a Cure: Er zijn veel manieren. We hebben een sterke vrijwilligerskern die helpt bij bewustmakingsevenementen, fondsenwervers, vervoer van huisdieren, pleegzorg, marketing, kunstprojecten en meer. Daarnaast hebben we twee maandelijkse steungroepen die elkaar zowel persoonlijk als virtueel ontmoeten. Zij zijn:

• Pet Cancer Support Group – stelt eigenaren van gezelschapsdieren in staat hun reis en ervaringen te delen door middel van diagnose, behandeling en remissie/herstel.

• Pet Loss Support Group – biedt middelen om te helpen omgaan met het verlies van huisdieren. Deze groep wordt geleid door een ervaren psycholoog, Dr. Leslie Greenberg. Deelnemers leren omgaan met en werken door de pijn bij het verliezen van een geliefde metgezel.

FETCH a Cure-partners: We werken samen met de lokale veterinaire gemeenschap. We zijn ook zeer gelukkig met de steun van vele sponsors uit de gemeenschap.

Manieren waarop lezers buiten het evenement kunnen deelnemen aan FETCH a Cure: Vrijwilligerswerk is een van de beste manieren om betrokken te raken bij FETCH en om deel te nemen aan een van onze vele evenementen, van Yappy Hours, Golf Tournament, Mutt Strut, Holiday Bone Treat Trees en meer. We publiceren een evenementenkalender op onze website.

Een perfecte dag voor mij is: Rivier en pompoen wandelen op een herfstdag met een koel briesje en bladeren die van de bomen vallen.

Wat ik over mezelf leer tijdens de pandemie: Dat knuffelen op de bank met River en Pumpkin verslaat elke avond in de stad, zonder twijfel. Of ik bedoel, poten naar beneden.

Huisdieren en de pandemie: Het aantal adopties nam enorm toe. Dierenartsenpraktijken zitten overvol met nieuwe patiënten. Dierenartsen moeten worden toegejuicht en geprezen voor het blijven behandelen van onze pelsballen tijdens alle chaos. Ze moesten opnieuw uitvinden hoe ze intake en service zouden doen, maar ze hebben het gedaan en we zijn dankbaar.

De namen en rassen van mijn huisdieren: Pumpkin is Staffordshire terriër/bullebak, wat betekent dat ze ongelooflijk schattig en een lage rijder is, en River is een Amerikaanse pitbull, die meer lijkt op het lichaam van een labish en een groot hoofd. Maar hij is super lief en knap.

Favoriete bezigheid met mijn huisdieren: Mijn pups rijden graag in de auto om een ​​mani-pedi te halen bij Dogma en gaan dan door de Starbucks drive-thru voor wat barista-aanbidding en pup-accinos. Dat is een Starbucks-beker vol zoete room met een hondensnoepje onderaan, of soms bovenop.

Iets wat ik graag doe dat de meeste mensen zich nooit zouden voorstellen: Ik ben dol op zwemmen in het zwembad van september tot november. Ik ben een ijsbeerzwemmer. Ik hou van het koude, koude water en dan opwarmen bij een vuurplaats, wijn in de hand.

Citaat waar ik door geïnspireerd ben: “Wat een geluk dat ik iets heb dat afscheid nemen zo moeilijk maakt.” – Winnie de Poeh

Mijn vrienden omschrijven mij als: Levendig.

Bovenaan mijn “to-do”-lijstje: Loop met de pups. Dat staat elke ochtend en avond bovenaan de lijst. Maar daarbuiten is reizen. Ik kan niet wachten om weer naar het buitenland te reizen. Ik hou van een goed avontuur met vrienden.

Beste late night snack: Koekjesdeeg en popcorn.

Het beste wat mijn ouders me ooit hebben geleerd: Wees eerlijk tegen jezelf.

Persoon die mij het meest heeft beïnvloed: De mijne was geen persoon. Mijn hond Bailey heeft me het meest beïnvloed. Ik had haar 17 jaar en ze was mijn eerste hond. Ik wist daarvoor nooit hoe ik voor een andere levende ziel moest zorgen. Ze was volledig afhankelijk van mij. Ze leerde me verantwoordelijkheid en onvoorwaardelijke liefde.

Boek dat mij het meest heeft beïnvloed: “The Mists of Avalon” van Marion Zimmer Bradley. Het zijn Arthur-legendes vanuit het vrouwelijk perspectief. Ik heb het ongeveer drie keer gelezen in verschillende fasen van mijn leven. Het is krachtig en behulpzaam.

Wat ik nu lees: “The Forever Dog: verrassende nieuwe wetenschap om uw hondengenoot te helpen jonger, gezonder en langer te leven” door Rodney Habib en Dr. Karen Shaw Becker. Eerlijk gezegd werd ik verliefd op de hond op de cover in zijn rode superpowercape.

Volgende doel: Het is altijd hetzelfde doel: helpen waar ik kan, wanneer ik kan, zo lang als ik kan. En breng de zomer door aan de Franse Rivièra.

Comments are closed.