Pediatricians seeing uptick in RSV, COVID-19 cases as students return to school

SAN ANTONIO – Kinderartsen van UT Health San Antonio zeggen dat ze een recente piek in COVID-19-gevallen bij kinderen hebben gezien, evenals een toename van andere ziekten.

“We hebben een piek gezien in RSV, hand-, mond- en klauwzeer, keelontsteking en alleen de typische kinderziekten waarmee we in de winter te maken hebben, maar ze zijn er deze zomer,” Dr. Karen Schwab, PhD , zei APRN.

Schwab zei dat er bepaalde dingen zijn waar ouders op moeten letten.

“Dus RSV is een infectie van de bovenste luchtwegen. Het zal zich voordoen als een typische verkoudheid, verstopte neus, loopneus, hoesten, soms koorts, en bij volwassenen denken ze dat, ze zijn gewoon verkouden. Maar voor baby’s en peuters heeft het de neiging zich in hun borst te nestelen. Het kan leiden tot piepende ademhaling en zelfs ademnood, “zei Schwab.

En hoewel er geen snelle genezing is, zijn er manieren om de ziekte te behandelen.

“Dus het is meestal symptomatisch. Het belangrijkste is om hun neus af te zuigen, ze gehydrateerd te houden en ze koortsverlagende medicijnen te geven als ze koorts hebben. Maar monitoring, monitoring, monitoring”, zei Schwab.

Advertentie

Meestal ziet de gemeenschap deze gevallen in de winter toenemen, dus artsen zeggen dat ze niet precies weten wat ze de komende maanden kunnen verwachten.

‘Ja, het is moeilijk om te weten of te voorspellen wat we gaan zien. En blijft het gelijk? Zal het tienvoudig uitbreiden? We weten niet wat we kunnen verwachten. We proberen ons er gewoon op voor te bereiden’, zei Schwab.

Volgens de American Academy of Pediatrics zijn de gevallen van COVID-19 onder kinderen de afgelopen maand ook gestegen. De AAP zegt dat op 12 augustus meer dan 4,41 miljoen kinderen positief zijn getest op COVID-19 sinds het begin van de pandemie. In de afgelopen week kwamen er meer dan 121.000 gevallen bij.

Artsen moedigen momenteel iedereen ouder dan 12 aan om het COVID-vaccin te krijgen, maar er zijn andere vaccins die kinderen en gezinnen moeten kennen. U kunt vinden wat u moet weten door hier te klikken.

Copyright 2021 door KSAT – Alle rechten voorbehouden.

Comments are closed.