How Can I Protect My Baby From Coronavirus? – Forbes Health

Noot van de redacteur: In “Beste kinderarts” beantwoordt dr. Natasha Burgert vragen over baby’s, kinderen en jongvolwassenen voor Forbes Health. Heb je een vraag? E-mail haar op dearpediatrician@forbesadvisor.com.

V. Kunnen baby’s het coronavirus krijgen?

Ja. Hoewel de meeste onderzoeken naar het nieuwe coronavirus, ook wel COVID-19 genoemd, gericht zijn op oudere volwassenen, weten artsen dat kinderen, inclusief baby’s, geïnfecteerd kunnen raken. Gelukkig ervaren de meeste baby’s jonger dan 1 jaar een asymptomatische of milde ziekte, wat betekent dat ze milde of geen symptomen hebben. Baby’s met chronische medische aandoeningen en premature baby’s lopen echter een verhoogd risico op ziekenhuisopname als ze met het virus zijn geïnfecteerd.

Luchtweginfecties bij zuigelingen

Hoewel de meeste baby’s geen ernstige ziekte krijgen door het coronavirus, zijn luchtwegaandoeningen – van verkoudheid tot COVID-19 – gevaarlijk bij zuigelingen omdat:

Baby’s hebben kleine luchtwegen. Alleen al vanwege hun kleinere fysieke omvang zijn zuigelingen gevoeliger voor de effecten van luchtweginfecties. Slijm en ontsteking blokkeren de luchtwegen van zuigelingen, wat leidt tot meer ademhalingsarbeid, ademhalingsmoeilijkheden en soms gevaarlijk lage zuurstofniveaus.Baby’s drogen snel uit. Snelle ademhaling, koorts en gastro-intestinale symptomen geassocieerd met aandoeningen van de luchtwegen dragen bij aan uitdroging. Uitdroging heeft invloed op alle lichaamssystemen en kan leiden tot orgaanschade als het niet medisch wordt beheerd. Het onvolgroeide immuunsysteem van een baby kan ziekten niet goed bestrijden. Hoewel baby’s worden geboren met een bepaalde aangeboren immuniteit, zijn baby’s niet in staat om een ​​robuuste immuunrespons op nieuwe infecties op te bouwen. Deze onvolgroeide immuunrespons maakt ze vatbaarder voor complicaties van infecties.

V. Zijn de nieuwe COVID-19-soorten gevaarlijker voor baby’s?

Naarmate de pandemie is geëvolueerd, is ook het coronavirus zelf geëvolueerd. Nieuwe virale varianten hebben fysieke eigenschappen die ze besmettelijker en dodelijker maken voor alle mensen, inclusief kinderen.

Artsen verwachten meer infecties en ziekenhuisopnames bij zuigelingen binnen gemeenschappen met hoge percentages infectieuze varianten. Deze toename is al te zien in gebieden met een hoge variantenspreiding. Van februari 2021 tot april 2021 meldde Michigan bijvoorbeeld een toename van 237% in kinderopnames voor COVID-19. Hoewel dat resulteerde in 42 ziekenhuisopnames, een relatief klein aantal COVID-19 ziekenhuisopnames over de hele staat, is de trend verontrustend.

Het handhaven van waakzame volksgezondheidsmaatregelen blijft noodzakelijk om kinderen te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Ondertussen is het testen van zuigelingen met symptomen die verdacht zijn voor COVID-19 een belangrijke stap bij het bieden van goede medische zorg.

Coronavirus-symptomen bij baby’s

De symptomen van coronavirus bij baby’s zijn vergelijkbaar met die van een volwassene. Het is echter bijna onmogelijk om te bepalen of de symptomen van een baby daadwerkelijk te wijten zijn aan het coronavirus zonder te testen. Als uw baby een van de volgende symptomen ontwikkelt, neem dan contact op met uw kinderarts om de volgende stappen te bespreken.

De symptomen van COVID-19 bij zuigelingen zijn onder meer:

Hoesten Koorts Loopneus Snelle ademhaling Piepende ademhaling Vermoeidheid Slechte voeding Braken Diarree Hoofdpijn Verhoogde ademhaling

V. Hoe kan ik mijn baby beschermen tegen coronavirus?

Totdat baby’s door vaccinatie rechtstreeks tegen het coronavirus kunnen worden beschermd, zijn er manieren om uw baby tegen COVID-19 te beschermen:

Laat u zo snel mogelijk vaccineren met een beschikbaar COVID-vaccin. Door volwassenen die voor zuigelingen zorgen te vaccineren, neemt het risico voor kinderen in huis af.Beperk uitstapjes met uw baby, vooral als uw gemeenschapsinfectiecijfers hoog zijn. Maak gebruik van bezorgservices en afhaalopdrachten wanneer deze beschikbaar zijn.Beperk bezoekers naar uw huis. Alle niet-gevaccineerde personen die bij u thuis worden uitgenodigd, moeten een masker dragen terwijl ze binnen en terwijl ze uw baby vasthouden. Geef borstvoeding of geef moedermelk, als u daartoe in staat bent. Houd zieke mensen uit de buurt van uw baby. Dit geldt ook voor broers en zussen en andere zorgverleners. Ga door met routinematige pediatrische persoonlijke putbezoeken. Kinderafdelingen in het hele land hebben stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat hun kantooromgeving veilig is voor patiënten en hun families. Bij bezoeken aan de zuigelingenput kunnen artsen groei- en ontwikkelingsproblemen identificeren en behandelen, en ervoor zorgen dat routinematige zuigelingenvaccinaties op tijd worden toegediend.

Volg zoals altijd de richtlijnen van nationale medische experts, uw plaatselijke gezondheidsafdeling en uw arts.

V. Kan het COVID-19-vaccin worden uitgescheiden in de moedermelk?

Onderzoekers hebben antilichamen tegen COVID-19 gevonden in de moedermelk van gevaccineerde mensen. Het is echter onduidelijk of deze antilichamen na consumptie directe bescherming bieden aan zuigelingen.

Moedermelk bevat allerlei soorten levende cellen en eiwitten om baby’s tegen ziekten te beschermen. Wanneer een baby borstvoeding geeft of moedermelk consumeert, bedekken beschermende antilichamen en andere antimicrobiële middelen de bekleding van de luchtwegen en het maagdarmkanaal van de baby, waardoor alle soorten micro-organismen worden geneutraliseerd en zich tegen ziekte wordt beschermd. Het toevoegen van coronavirus-selectieve antilichamen aan de moedermelk kan een meer geavanceerde bescherming bieden tegen COVID-19 bij zuigelingen, maar huidig ​​onderzoek heeft deze hypothese niet bevestigd.

Het is belangrijk om te begrijpen dat moedermelk niet dezelfde soort of dezelfde sterkte van immuunbescherming biedt als een vaccinatie. Immuniteit tegen moedermelk is “passief” – het vereist geen inspanning van het immuunsysteem van het kind om het te beschermen. Passieve immuniteit leidt niet tot dezelfde langdurige bescherming die het resultaat is van vaccinatie of natuurlijke infectie. Dat gezegd hebbende, zullen baby’s die moedermelk consumeren, moeten worden gevaccineerd tegen het coronavirus zodra vooraanstaande experts vaststellen dat vaccinaties voor baby’s veilig en effectief zijn.

Voor ouders die geen borstvoeding kunnen geven of ervoor kiezen geen moedermelk aan te bieden, biedt het vaccineren van volwassen verzorgers nog steeds bescherming voor baby’s. Net als veel andere infectieziekten, verspreiden COVID-19-infecties zich voornamelijk thuis van volwassene op kind – naarmate meer volwassenen tegen infectie worden beschermd, zal het aantal infecties bij kinderen van alle leeftijden afnemen.

V. Kan ik mijn baby baren, verzorgen en borstvoeding geven als ik coronavirus heb?

Met voldoende ondersteuning en begeleiding van uw persoonlijke arts is het veilig om uw baby te verzorgen en te voeden terwijl deze is geïnfecteerd met het coronavirus.

Onderzoekers hebben de paren ouder-kind tijdens de pandemie nauwlettend gevolgd. Hoewel het mogelijk is dat een baby wordt geboren die besmet is met het coronavirus als de moeder een actieve infectie heeft, lijkt dit buitengewoon zeldzaam te zijn. Vaker ontdekken onderzoekers dat baby’s van besmette moeders gezond worden geboren en met beschermende coronavirus-antilichamen in hun bloed.

Hoewel er onderzoek aan de gang is, suggereert huidig ​​bewijs dat de moedermelk van met COVID-19 geïnfecteerde moeders geen significant risico vormt voor zuigelingen. Vanwege de overweldigende voordelen van borstvoeding wordt aanbevolen om tijdens de ziekte van de moeder te blijven drinken of afgekolfde moedermelk aan te bieden.

Tips om voor uw baby te zorgen als u coronavirus heeft

Als u zeker bent van COVID-19, moet u extra goed voor uzelf en uw baby zorgen.

Praat met uw persoonlijke arts over de risico’s van de zorg voor uw baby terwijl hij geïnfecteerd is. Draag thuis een masker en tijdens de zorg voor uw baby. Plaats geen masker of gelaatsscherm op uw baby. Was uw handen regelmatig, vooral vlak voordat u borstvoeding geeft. Regelmatig aangeraakte oppervlakken regelmatig reinigen. Bewaar, zoals u kunt, een afstand tot uw baby zonder directe zorg of voeding te verlenen, totdat uw isolatieperiode voorbij is. Blijf indien mogelijk moedermelk aanbieden.

Houd er rekening mee dat mensen die met het coronavirus zijn geïnfecteerd, voldoende tijd nodig hebben voor rust en herstel, wat misschien niet mogelijk is als ze voor een baby zorgen. Het is prima om in deze tijd om hulp te vragen en op vertrouwde vrienden en familie te steunen. Prioriteit geven aan uw persoonlijke gezondheid maakt deel uit van een succesvolle ouder.

“Geachte kinderarts” is alleen voor informatieve doeleinden en dient niet ter vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Vraag altijd advies aan de kinderarts van uw kind of een andere gekwalificeerde zorgverlener als u vragen heeft over een medische aandoening. Door uw brief in te dienen, gaat u ermee akkoord Forbes Health deze geheel of gedeeltelijk te laten gebruiken, en kunnen we de brief aanpassen voor lengte en duidelijkheid.

Zoek een kinderarts bij u in de buurt

ZocDoc helpt u om op aanvraag best beoordeelde artsen te vinden en te boeken. Bezoek ze in hun kantoor of videochat met ze vanuit huis. Bekijk de kinderartsen bij u in de buurt.

Kinderartsen bij mij in de buurt

Bronnen

Finder, JD Inzicht in luchtwegaandoeningen bij zuigelingen. Huidige problemen Pediatr. 1999; 29 (3): 65-81.

Vega, RM en Avva, U. Pediatrische uitdroging. In StatPearls. 2021. StatPearls Publishing.

Tsafaras, GP, Ntontsi, P., & Xanthou, G. Voordelen en beperkingen van het neonatale immuunsysteem. Front Pediatr. 2020: 8: 5. doi: 10.3389 / fped.2020.00005.

Oudere volwassenen en COVID-19. Website Centers for Disease Control and Prevention. Bijgewerkt op 14 mei 2021. Toegang tot 18 mei 2021.

Mensen met bepaalde medische aandoeningen en COVID-19. Website Centers for Disease Control and Prevention. Bijgewerkt op 13 mei 2021. Toegang tot 18 mei 2021.

American Academy of Pediatrics. Kinderen en COVID-19: gegevensrapport op staatsniveau. Toegang tot 19 april 2021.

Goldstein, E., Lipsitch, M., & Cevik, M. over het effect van leeftijd op de overdracht van SARS-CoV-2 in huishoudens, scholen en de gemeenschap. The Journal of Infectious Diseases. 2021; 223 (3): 362-369. https://doi.org/10.1093/infdis/jiaa691.

Evaluatie- en beheersoverwegingen voor neonaten die risico lopen op COVID-19. Website Centers for Disease Control and Prevention. Bijgewerkt op 8 december 2021. Geraadpleegd op 19 april 2021.

Challen, R., Brooks-Pollock, E., Read, JM, Dyson, L., Tsaneva-Atanasova, K., & Danon, L.Risico op sterfte bij patiënten die zijn geïnfecteerd met SARS-CoV-2-variant van zorg 202012 / 1: gematchte cohortstudie. BMJ. 2021; 372: n579.

Chief Medical Officers van het Michigan Hospital dringen er bij inwoners van Michigan op aan om te vaccineren naarmate COVID-19 pediatrische gevallen toenemen. Website van de Michigan Health & Hospital Association. Gepubliceerd op 9 april 2021. Geraadpleegd op 19 april 2021.

Zimmermann P, Curtis N. COVID-19 bij kinderen, zwangerschap en pasgeborenen: een overzicht van epidemiologische en klinische kenmerken. Pediatr Infect Dis J. 2020; 39 (6): 469-477. doi: 10.1097 / INF.0000000000002700.

Adeyinka, A., Bailey, K., Pierre, L., & Kondamudi, N. (2021). COVID 19-infectie: pediatrische perspectieven. J Am Coll Emerg Physicians Open. 2021; 2 (1): e12375.

Borstvoeding en zorg voor pasgeborenen. Website Centers for Disease Control and Prevention. Bijgewerkt op 26 februari 2021. Geraadpleegd op 19 april 2021.

Perl, SH, Uzan-Yulzari, A., Klainer, H., Asiskovich, L., Youngster, M., Rinott, E., & Youngster, I.SARS-CoV-2-specifieke antilichamen in moedermelk na COVID- 19 Vaccinatie van vrouwen die borstvoeding geven. JAMA. 2021; 325 (19): 2013-2014. doi: 10.1001 / jama.2021.5782.

Lubbe, W., Botha, E., Niela-Vilen, H., & Reimers, P. (2020). Borstvoeding tijdens de COVID-19-pandemie – een literatuuroverzicht voor de klinische praktijk. Int Borstvoeding J. 2020; 15,82. https://doi.org/10.1186/s13006-020-00319-3

Sectie, OB (2012). Borstvoeding en het gebruik van moedermelk. Kindergeneeskunde. 2021; 129 (3): e827-41.

Oddy, WH Borstvoeding beschermt tegen ziekte en infectie bij zuigelingen en kinderen: een overzicht van het bewijsmateriaal. Borstvoeding Rev. 2001; 9 (2): 11-18.

Milman, O., Yelin, I., Aharony, N., Katz, R., Herzel, E., Ben-Tov, A., Kuint, J., Gazit, S., Chodick, G., Patalon, T ., & Kishony, R. (2021). Het risico op SARS-CoV-2-infectie bij niet-gevaccineerde personen is negatief geassocieerd met vaccinatiegraad op gemeenschapsniveau.

Bwire, GM, Njiro, BJ, Mwakawanga, DL, Sabas, D., & Sunguya, BF Mogelijke verticale transmissie en antilichamen tegen SARS-CoV-2 bij baby’s van moeders met COVID-19: een levende systematische review. J. Med Virol. 2020; 93 (3): 1361-1369.

Fouda, GGA, Kwiek, JJ en Yotebieng, M. Veiligheid van borstvoeding door moeders met COVID-19: nieuw bewijs uit Israël. Kindergeneeskunde. 2021; 147 (5).

Bhatt, H. Moet moeder COVID-19 haar pasgeboren kind borstvoeding geven? Een literatuuroverzicht over de veiligheid van borstvoeding voor zwangere vrouwen met COVID-19. Huidige Nutr Rep. 2021; 10: 71-75.

Comments are closed.