5 Most Heartwarming Celebrity Shout-Outs to Cancer Patients: Stars like Ryan Gosling, Dwayne “The Rock” Johnson are the Biggest Supporters

Echte superhelden

Extra liefde en steun krijgen terwijl je door kanker gaat, kan een enorm verschil maken in iemands strijd; Vooral als je speciale aandacht krijgt van een bepaalde beroemdheid. Enkele van onze meest ondersteunende echte superhelden zijn Dwayne “The Rock” Johnson, Garth Brooks, Ryan Reynolds, Ryan Gosling en wijlen Chadwick Boseman, die allemaal de kanker hebben gesteund gemeenschap op zeer ontroerende manieren. Boseman, die zijn strijd tegen darmkanker verloor, bezocht terminaal zieke kinderen terwijl hij privé zijn eigen strijd voerde; Enkele van de belangrijkste symptomen om op te letten bij darmkanker zijn een verandering in de stoelgang, bloed in de ontlasting en afvallen zonder te proberen.

Extra liefde en steun krijgen terwijl je door kanker gaat, kan een enorm verschil maken in iemands strijd; Vooral als je speciale aandacht krijgt van een bepaalde beroemdheid!

Beroemdheden die hun platforms gebruiken om de minderbedeelden of degenen die het moeilijk hebben te ondersteunen, zijn vooral aantrekkelijk in de huidige sociale-mediamaatschappij. Het kost tenslotte maar een paar minuten van hun dag om iemand op te tillen, en dat gebaar kan iemands hele jaar maken (en ze opscheppen). Enkele van onze meest ondersteunende echte superhelden zijn Dwayne “The Rock” Johnson, Garth Brooks, Ryan Reynolds, Ryan Gosling en wijlen Chadwick Boseman.

Bereid je voor om verplaatst te worden.

1. Dwayne “The Rock” Johnson

Acteur Dwayne “The Rock” Johnson, 49, plaatste in mei een video van zichzelf terwijl hij het lied van zijn “Maui”-personage uit de film Moana zong voor een klein meisje dat streed tegen leukemie. Tragisch genoeg verloor Indy haar gevecht in juni op 5-jarige leeftijd.

Johnson had een video gezien van het meisje dat meezong met een van de populaire Disney-films.

GERELATEERD: Acteur Dwayne ‘The Rock’ Johnson laat zien dat iedereen twee minuten van de dag kan nemen om die van iemand anders op te fleuren; Stuurt video naar fan in strijd met stadium 4 longkanker

Terah Belle, Indy’s moeder, plaatste een video waarin Indy haar vaardigheden als “expert lip syncer” laat zien door How Far I’ll Go van Alessia Cara te zingen. Belle zei dat haar dochter “het ritme voelt en het brengt haar vreugde.”

“Het is 1 uur ‘s nachts en ik heb zojuist deze prachtige video gekregen van een ZEER speciaal en sterk meisje genaamd Indy Llew”, schreef de voormalige professionele worstelaar destijds. “Blijf sterk schat en blijf je liedjes zingen!”

Indy werd in januari 2018 gediagnosticeerd met Myelodysplastisch syndroom, of MDS. Myelodysplastisch syndroom is een groep aandoeningen die wordt veroorzaakt door bloedcellen die slecht gevormd zijn of niet goed werken, volgens de Mayo Clinic. Bij deze aandoeningen is er eigenlijk ‘iets mis’ in het beenmerg, waar bloedcellen worden gemaakt.

Verwant: Bloedkanker komt in meer dan 100 variëteiten: hoe ze verschillen en wat ze gemeen hebben

Leukemie is een bloedkanker die ontstaat wanneer het lichaam grote hoeveelheden abnormale witte bloedcellen aanmaakt. Deze cellen voorkomen dat het beenmerg een ander type cel produceert, inclusief rode bloedcellen en bloedplaatjes.

“Eén cel werd echt egoïstisch en besloot dat het alle hulpbronnen van alle anderen moest gebruiken, en nam daarbij ruimte en energie in beslag van de rest van het lichaam”, zegt Dr. Nina Shah, een hematoloog aan de Universiteit van Californië San Francisco, uitgelegd aan SurvivorNet.

Gerelateerd: Illusionist Criss Angel neemt zijn 6-jarige zoon mee naar zijn eerste concert – KISS – terwijl zijn kinderleukemie-gevecht doorgaat

De American Cancer Society schat dat ongeveer één op de drie patiënten met MDS acute myeloïde leukemie (AML) krijgt.

Indy had ook het syndroom van Down. Volgens Mass General for Children hebben kinderen met het syndroom van Down “iets meer kans” om leukemie te krijgen dan andere kinderen van dezelfde leeftijd.

2. Garth Brooks

Country artiest Garth Brooks, 59, gaf een speciale shout-out naar iemand die tegen kanker vocht tijdens een concert in 2014, en het moment ging viraal.

Toen Brooks The Dance opvoerde, zag hij een vrouw die een bord vasthield waarop haar strijd tegen kanker werd onthuld. ‘Chemo vanmorgen. Garth vanavond. Genieten van ‘The Dance”, stond er op.

Gerelateerd: Countryzanger Alan Jackson deelt de inspiratie achter een nummer waarin de reis van zijn vrouw met colorectale kanker wordt beschreven

Brooks, die zijn moeder en zus verloor aan kanker, reikte naar beneden om de vrouw, Iowa-inwoner Teresa Shaw, een knuffel te geven. Hij hield haar bord omhoog en kondigde aan: “Je zult kanker krijgen.”

Anderhalf jaar later had Shaw inderdaad haar triple-negatieve borstkanker een schop onder de kont gegeven. De triomfantelijke kankerstrijder ging terug naar een andere show in Omaha, Nebraska in 2016, dit keer met een bord waarop stond dat ze kanker had verslagen.

Gerelateerd: Fox News Reporter Jennifer Griffin versloeg triple-negatieve borstkanker; Ken de behandelingsopties

Brooks had haar originele bord ingelijst en ondertekend, met een “Luv ya! God zegene uw familie” op de achterkant. Brooks bewaarde het bord tijdens de tour en gaf het haar terug toen ze elkaar ontmoetten in Omaha.

“Het was alsof ik een vriend ontmoette… gewoon een vriend”, vertelde Shaw aan de Des Moines Register toen hij eindelijk de superster ontmoette. “Hij gaf me een dikke knuffel en vroeg hoe het met me ging.”

Triple-negatief is een term die wordt gebruikt voor borstkankers die geen receptoren hebben voor oestrogeen of progesteron of voor een eiwit dat HER2 wordt genoemd. Dit betekent dat hormonale therapie niet kan worden gebruikt omdat de kankercellen deze receptoren niet hebben, en het betekent ook dat therapieën die gericht zijn op HER2 geen effectieve behandelingsoptie zullen zijn.

De belangrijkste behandeling voor triple-negatieve borstkanker, of TNBC, is chemotherapie. Als u de diagnose TNBC heeft, moet u met uw arts praten, beoordelen waar u zich bevindt in uw diagnose en onderzoeken wat de beste opties voor u zijn.

Behandeling voor triple-negatieve borstkanker in een vroeg stadium

3. Ryan Reynolds

Deadpool-acteur Ryan Reynolds, ook bekend als Mr. Blake Lively, is een andere Hollywood-hunk met een groot hart.

Reynolds, 44, nam een ​​videoboodschap op voor een 11-jarige met kanker genaamd Brody Dery, die vocht tegen stadium 3B Hodgkin-lymfoom en de ziekte van Crohn. In de video, gedeeld door CKPG News-verslaggever Caden Fanshaw, moedigde de Canadese ster de fan aan om “sterk en veerkrachtig te blijven” te midden van zijn gezondheidsproblemen.

Gerelateerd: Hodgkin Lymphoma Survivor, Lexi Ribstein, brengt liefdevol eerbetoon via TikTok aan haar vriend die aan haar zijde bleef plakken

“Ik hoorde iets over je verhaal en ik wilde je deze video sturen om je te laten weten dat ik aan je denk”, zei Reynolds tegen de jongen. “Ik stuur je heel veel kracht, welke kracht ik ook heb.”

Reynolds deed er alles aan om de fan zich geliefd te laten voelen en het belang van de steun om hem heen te erkennen. “Je hebt heel veel mensen in je leven die zoveel van je houden”, vervolgde hij. “Ik stuur je heel veel liefde, ik hoop dat ik je een dezer dagen persoonlijk kan ontmoeten en vol kan houden.”

Hoe cool is dit? Enorm bedankt aan @VancityReynolds voor het nemen van de tijd om een ​​bericht terug te sturen naar Brody Dery van Prince George. Bedankt aan iedereen voor het helpen om het bericht zo snel bij Ryan te krijgen! @ckpgnews pic.twitter.com/dFJJi6huC1

— Caden Fanshaw (@CadenFanshaw) 13 januari 2021

Lymfoom is een type bloedkanker dat is onderverdeeld in twee afzonderlijke categorieën: Hodgkin-lymfoom en non-Hodgkin-lymfoom. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat Hodgkin-lymfoom onderscheidende, gigantische cellen heeft die Reed-Sternberg-cellen worden genoemd. De aanwezigheid van deze cellen, die onder een microscoop kunnen worden gezien, zal uw arts helpen bepalen welke van de twee typen lymfoom u heeft. Dus als deze cellen niet aanwezig zijn, wijst dat op non-Hodgkin lymfoom.

Non-Hodgkin-lymfoom komt vaker voor en mensen hebben meer kans om de diagnose te krijgen na de leeftijd van 55 jaar.

4. Ryan Gosling

De andere beroemde, aardige Canadese Ryan in Hollywood, Ryan Gosling, over wie vrouwen – en mannen – zwijmelen sinds hij tegenover Rachel McAdams speelde in een van de meest populaire romantische films in de geschiedenis, The Notebook, deed zijn uiterste best om te betalen eerbetoon aan een fan die helaas op 27-jarige leeftijd is overleden aan een vorm van botkanker genaamd osteosarcoom.

Gerelateerd: Wat zijn sarcomen? Ken de soorten en symptomen van deze zeldzame vormen van kanker

Wijlen Vine-ster, Ryan McHenry, werd online beroemd met zijn Vine-serie ‘Ryan Gosling Won’t Eat His Cereal’. Nadat de acteur hoorde dat McHenry in 2015 was overleden, maakte Gosling een grappige video met een graanthema ter ere van de jongeman op zijn eigen Vine-pagina.

Acteur Ryan Gosling woont in 2018 het San Sebastian Film Festival in Spanje bij (Foto door Carlos Alvarez/Getty Images)

Gosling heeft ook een oprechte tweet getweet aan de familie en vrienden van McHenry.

Mijn hart gaat uit naar alle familie en vrienden van Ryan McHenry. Voel me heel gelukkig dat ik op een kleine manier uit zijn leven ben geweest.

— Ryan Gosling (@RyanGosling) 5 mei 2015

Osteosarcoom, dat het vaakst voorkomt bij kinderen, tieners en jonge volwassenen, is het meest voorkomende type botkanker, volgens de American Cancer Society. Symptomen zijn onder meer bot- of gewrichtspijn, zwelling in de buurt van een bot of een bot dat gemakkelijk breekt.

5. Chadwick Boseman

Wijlen acteur Chadwick Boseman, die in augustus 2020 op 43-jarige leeftijd zijn strijd tegen vergevorderde darmkanker verloor, ging door zijn privégevecht toen hij twee jaar voor zijn dood kinderen met kanker ging ondersteunen in het St. Jude’s ziekenhuis. Het is niet per se een shout-out, maar de overleden Golden Globe-winnaar besprak zijn indrukwekkende bezoek met de kinderen tijdens een interview in 2018.

Gerelateerd: Chadwick Boseman’s postume Oscar-nominatie helpt meer bewustzijn te creëren voor screening op darmkanker

De Black Panther-ster kreeg het benauwd toen ze sprak over de ervaring met twee terminaal zieke jonge jongens die gewoon niet konden wachten om Black Panther te zien. Tragisch genoeg stierven de jongens allebei voordat ze de film te zien kregen. Gelukkig hebben de kinderen hun echte held in ieder geval persoonlijk kunnen ontmoeten, wat zeker een super spannende gelegenheid was.

‘Gewoon om te ervaren hoe die twee kleine jongens uitkijken naar deze film,’ zei Boseman met krakende stem. “Ja. Het betekent veel.”

‘Het komt niet elke dag voor dat St. Jude bezoek krijgt van een Wreker! Bedankt @ChadwickBoseman voor het langskomen om onze patiënten vreugde te brengen en meer te weten te komen over onze levensreddende missie!’, zei het St. Jude Children’s Hospital destijds in een Tweet.

Voor altijd. ❤️ pic.twitter.com/4tBU61WoAf

— St. Jude (@StJude) 29 augustus 2020

Gescreend worden op darmkanker

Het is belangrijk om gescreend te worden op darmkanker, zelfs als u geen familiegeschiedenis heeft. Experts raden aan dat mensen met een gemiddeld risico op colorectale kanker op 45-jarige leeftijd met regelmatige screening beginnen, maar aangezien veel mensen, zoals Boseman en Melvin’s broer, jaren eerder werden gediagnosticeerd, is het het beste om op de hoogte te zijn van de symptomen en naar binnen te gaan en te laten controleren als er iets mis lijkt te zijn. .

Symptomen van darmkanker, volgens de American Cancer Society:

Een verandering in stoelgang, zoals diarree, obstipatie of vernauwing van de ontlasting, die langer dan een paar dagen aanhoudt Het gevoel dat u een stoelgang nodig heeft die niet wordt verlicht door er een te hebben Rectale bloeding met helder rood bloed Bloed in de ontlasting , waardoor het er donkerbruin of zwart uit kan zien Krampen of buikpijn Zwakte en vermoeidheid Afvallen zonder te proberen

Dr. Heather Yeo, een colorectaal chirurg in het Weill-Cornell Medical Center, bespreekt de twee belangrijkste mythes die verband houden met darmkanker en gecontroleerd worden, en zet de feiten op een rij met SurvivorNet.

Mythe #1: Colonoscopieën zijn de enige manier om darmkanker op te sporen.

Het oordeel: niet waar. Hoewel colonoscopieën de beste manier zijn, zijn er veel andere methoden – zoals fecaal occult bloedonderzoek (waarbij een monster van uw ontlasting wordt bekeken) en fecale immunochemische tests (FIT). “De [tests] hebben verschillende rollen en je moet met een medische zorgverlener praten over wat het beste voor je is, maar er zijn veel opties, “zegt Dr. Yeo.

Mythe #2: Alleen mensen met een familiegeschiedenis kunnen darmkanker krijgen.

Het oordeel: niet waar. “In feite heeft de meerderheid van de mensen die darmkanker krijgen geen familiegeschiedenis”, zegt Dr. Yeo. “De reden dat ik de specialiteit doe, is omdat als we patiënten vroeg screenen, kanker kan worden voorkomen. We kunnen echt goede overlevingsresultaten hebben en dus vertel ik dat aan veel van mijn patiënten. Het is belangrijk om daar een positieve kijk op te hebben.”

Darmkanker Inleiding tot preventie en screening

Lees meer over SurvivorNet’s rigoureuze medische beoordelingsproces.

Comments are closed.